Základní informace o stážích přehledně ve třech video-prezentacích

Co je to stáž? Do kterých zemí mohu vycestovat? Jaký je finanční příspěvek?

Tyto a další otázky se honí hlavou snad každému stážistovi. My ve WorkSpace Europe ti na ně vždy rádi odpovíme, ale novinkou jsou instruktážní videa, které jsme pro tebe připravili. Pokud ses tedy dosud bál zeptat (snad ne :)), tak teď si už najdeš základní informace přehledně ve třech video-prezentacích s hlasovým komentářem.

CO JE TO ABSOLVENTSKÁ STÁŽ?

V tomto videu najdeš základní informace o absolventských stážích: Do jakých zemí můžeš vycestovat, jaké instituce můžeš, resp. nemůžeš oslovit, jaký je finanční příspěvek apod.

JAK SI NAJÍT ABSOLVENTSKOU STÁŽ?

Když už víš co, tak je namístě otázka „kde?“. Nalezení si vhodné stáže je asi nejdůležitější krok na tvé cestě stážisty. V tomto videu najdeš typy kde hledat stáž, jak oslovit zaměstnavatele a s čím – protože kvalitní CV a motivační dopis ti bezpochyby otevře mnoho dveří. Tedy určitě jich více otevře než zavře.

KOLIK A JAKÉ DOKUMENTY BUDU POTŘEBOVAT?

Ty jsou alfou a omegou každé stáže nebo jinak řečeno: neobejde se to bez několika papírů, podpisů, razítek a potvrzení. Není to ale vůbec tak komplikované, jak by se ti mohlo zdát. Přehled dokumentů najdeš v posledním videu. Ale nezapomínej, že nám kdykoliv můžeš poslat email.

Přihláška